dilluns, 3 d’abril del 2006

Adjudicat l’aparcament del Xifré

La mesa de contractació de l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha fet públic el resultat de la licitació per construir i gestionar l’aparcament subterrani del Xifré. L’empresa guanyadora ha estat COMSA, i ara només falta que ho aprovi el Ple Municipal.
Poder disposar de més aparcament a la nostra població sembla ara més factible, la qual cosa ens ha d’acontentar a tots. Només donant una volta per Arenys t’adones fàcilment que la densitat de vehicles és altíssima i la necessitat de places d’aparcament és evident. Tot això provoca un refús automàtic de possibles visitants i compradors, en detriment de l’economia, però també de la cultura i el patrimoni arenyenc.
La construcció d’unes 400 places d’aparcament no és la solució definitiva sinó que ha d’anar acompanyada d’altres actuacions. Fa pocs dies el Ple Municipal aprovava una modificació de l’ordenança urbanística que en la construcció de nous habitatges obliga la previsió de places d’aparcament, i d’aquesta manera ajuda a alleugerir el volum de vehicles que aparquen als nostres carrers.
També convindria un canvi en la mentalitat dels arenyencs. No cal anar sempre en cotxe en els desplaçaments urbans. No tots vivim als afores com perquè haguem d’utilitzar sempre el cotxe. És cert que la nostra població va creixent i les distàncies també. Potser caldria analitzar la possibilitat de comptar amb un transport públic, probablement de manera mancomunada amb altres poblacions veïnes, ja sigui ampliant el servei de la línia actual d’Arenys de Munt o incorporant altres trajectes urbans que ens acostin al centre de la població.
Estic convençut que al govern municipal no se li escapa aquesta necessitat i convindria treballar-ho a fons, amb la concurrència de totes les forces polítiques i la societat civil, ja sigui en forma d’entitats sense ànim de lucre o d’entitats professionals i gremis.
Arenys encara té potencial atractiu que caldria no perdre. La cultura, el patrimoni, la història són tresors importants, però no podem oblidar l’activitat econòmica perquè no ens convertim en ciutat dormitori. Arenys també és vila de serveis i compta amb importants centres d’atracció de persones de poblacions veïnes: Registre de la Propietat, Jutjats, Hisenda, Agència Tributària... Per això és tant important facilitar l’accés dels pobles veïns i aprofitar la seva estada per oferir-los més serveis. L’aparcament ha de ser un bon revulsiu però n’hi ha d’haver d’altres.