dimarts, 13 de setembre del 2005

Les notícies de Ràdio Arenys

De les notícies d'avui de Ràdio Arenys en destaco dues: la recollida de trastos vells al sector B, i els escrits que han dirigit els ajuntaments dels dos Arenys al Síndic de Greuges. Dues notícies que no són noves però que convé fer-ne ressò perquè la gent es sensibilitzi.
Si no recordo malament ja he parlat, en aquest blog, de la recollida de trastos vells per part de la Brigada Municipal. Un acció que té lloc dos dies de cada mes, un per sector, per tal de recollir tots els trastos vells de les cases. També he comentat l'abús que els arenyencs fem del servei i la necessitat que l'Ajuntament prengui alguna mesura perquè el servei sigui efectiu i viable.
És cert que hi ha moltes sensibilitats i això ho vaig poder comprovar amb l'aparició, a arenyautes, de dues intervencions defensant l'escampada de trastos per la vila, i fins i tot animant a altres pobles a seguir l'exemple. No hi ha dubte que tothom és lliure de pensar i opinar el que cregui més convenient però no és menys cert que a vegades convé tocar de peus a terra i no confondre les coses. En aquests moments la gent aprofita el servei per deixar sobre la vorera les restes de les obres menors, waters, matalassos, runa, electrodomèstics... Avui, des de Ràdio Arenys, representants de la Brigada Municipal demanaven un millor ús del servei i recordaven a l'equip de govern municipal la necessitat de replantejar-lo.
Quant a les cartes que els ajuntaments dels dos Arenys han adreçat al Síndic de Greuges, si heu anat seguint aquest blog ja sabreu que fa referència a la queixa que uns veïns vàrem enviar al Síndic per la impossibilitat d'anar a peu entre els dos municipis, un fet que succeeix des de la construcció de l'autopista de Mataró a Palafolls. Si he destacat aquesta notícia és pel fet que tot això va passar ja fa uns quants dies i no ha estat fins avui que l'emissora i la premsa n'ha fet difusió. Això em fa pensar quants fets estan succeint en aquests moments i vés a saber quan ho sabrem.
M'agradaria pensar que les dues notícies tindran un final feliç. Per una banda confio que l'Ajuntament trobarà la manera de donar el servei que els arenyencs necessitem, i nosaltres en farem l'ús adequat. Per altra banda també tinc l'esperança que el Síndic de Greuges, amb la informació que rebrà dels dos ajuntaments i també de la Generalitat, resoldrà instar la Generalitat a trobar la solució perquè els arenyencs, de munt i de mar, puguem anar d'un lloc a l'altra sense haver d'agafar el cotxe o que un d'aquests t'agafi a tu, per saltar-te la tanca.