dissabte, 30 d’abril de 2016

La regidora Soraya Real per a un bon control al govern

Escoltant, per Internet, el darrer Ple municipal, em reafirmo en l'opinió que vaig manifestar en aquest mateix blog que l'ajuntament no necessita tant un cap de gabinet com un gerent que posi ordre a la casa i es comencin a fer bé les coses. 
És molt trist escoltar les diferents intervencions dels regidors i regidores del nostre ajuntament. Ni el nivell, ni el contingut estan a l'alçada que caldria esperar d'un consistori d'una vila de 15.000 habitants.
Estic preocupat perquè no veig clar que amb el nou govern, fruit de la moció de censura, aconseguim posar ordre en la gestió municipal. Fa un parell de mandats es va crear el servei de Recursos Humans, que mai havia existit tot i ser un ajuntament amb un nombre important de treballadors, tenint en compte que hi ha un ampli servei de Brigada i un Geriàtric. En aquells moments hi havia un percentatge molt elevat de treballadors en situació d'interinatge, encara es feien proves amb màquina d'escriure i no s'havia regularitzat situacions anòmales des de feia molts anys.
Vaig sentir en més d'una ocasió durant el mandat passat que hi havia problemes amb Recursos Humans i que les competències s'havien traslladat a Secretaria. Tornàvem a situacions anteriors sense cap sentit comú. Desconec com està la situació ara, ni si hi ha voluntat de normalitzar un servei tant important per al bon funcionament de l'ajuntament com és Recursos Humans.
Em preocupa la gestió del govern, però també la capacitat dels grups municipals de l'oposició per fer un seguiment i control del govern, més enllà de les picabaralles.
No podem continuar essent governants per uns regidors i regidores que desconeixen els principis bàsics de la gestió local, sense una organització administrativa adient, amb distribució de responsabilitats i coordinació tècnica efectiva. Algú em sap dir quants regidors i regidores han seguit algun tipus de formació en gestió pública? Podria una empresa que gestionés el mateix nombre de treballadors i pressupost funcionar amb una alta direcció de les característiques del nostres regidors?
Permeteu-me que salvi, per ara, la regidora Soraya Real. Pot fer una bona feina de control al govern.