dijous, 21 d’abril del 2016

Un president independent per aconseguir què?

No us confongueu! Rivera no proposa un independentista per a president del govern espanyol, sinó una persona independent, que no sigui un polític amb carnet. Això tindria sentit, o no, si el problema fos Rajoy, Sánchez o el propi Rivera, però al meu entendre no és tant el nom de les persones com el programa, i si som més agosarats, les conseqüències per al PSOE d'un pacte a tres.
Si els tres partits constitucionalistes decidissin nomenar un independent com a president del govern, quin programa seguiria? Quines lleis aprovarien els diputats del Congrés, que sí són polítics? En què canviaria si ningú volgués aprovar cap llei en contra dels seus principis? 
No penso que la proposta d'Albert Rivera tingui cap seguiment, perquè tampoc li veig sentit. A Catalunya quan es parlava d'una llista d'independents, hi havia un objectiu clar que els unia. Quin és l'objectiu comú dels tres partits? La unitat d'Espanya, sí, però amb això on anem? Simplement a desterrar qualsevol intent de Catalunya de trencar l'Estat, però què passa amb la llei d'Educació, la llei  'mordassa', la llei laboral...?
Rivera s'equivoca si creu que l'impàs actual és degut al nom del nou president. L'impàs té sentit si tenim en compte el programa de cada partit polític. El PSOE no pot defensar la política descarada del PP. De ben segur que no li fa cap gràcia tenir Rajoy al davant, però s'acontentaria amb una altra persona? Jo crec que no.