dimecres, 20 d’abril del 2016

Es prepara una coalició d'esquerres per desbancar la dreta i el PSOE

Sense que hi hagi res resolt, tot sembla inclinar-se a la convocatòria d'eleccions generals el 26 de juny. Si més no els diferents partits polítics comencen a recuperar les eines electorals, que aquesta vegada tenien a prop i sense teranyines, i ja es comença a sentir a parlar de possibles coalicions, la més mediàtica és la de Podemos i IU.
Si és cert que els resultats electorals no han de ser molt diferents del 20 de desembre, la coalició d'esquerres superaria el PSOE i es convertiria en la segona força política. No sé si això facilitaria la formació d'un govern d'esquerres. Fins i tot si, com algú comenta, el PSOE i Podemos mateix tinguessin el risc de perdre vots, la coalició podria evitar que PP i C's sumessin majoria absoluta per governar. De fet això és el que ha pretès des d'un principi el senyor Albert Rivera.
Ha passat massa poc temps i cal esperar si es convoquen aquestes noves eleccions a veure què passa, però no seria gens estrany que aquest pacte teatralitzat del PSOE amb C's passi factura als socialistes i siguin els únics perjudicats.
La por a ser menjats per Podemos, podria fer-se realitat si es va a unes noves eleccions. És per això que tampoc seria estrany que a última hora rectifiquessin i accedissin a pactar la gran coalició amb PP i C's, i poder continuar liderant l'esquerra espanyola. Si fos així, però, la sotragada trigaria a arribar, però no la podrien evitar.