dijous, 28 d’abril del 2016

Debat esquerra-dreta per a uns nous resultats

He arribat tard a casa i no sé què ha passat en les darreres hores. Estic escrivint el post amb la televisió engegada i el programa .cat parlant de la situació política a Espanya, a les portes d'una nova convocatòria d'eleccions generals.
Es demanen què és ser de dretes i què d'esquerres, perquè hi ha qui opina que el PSOE no és esquerra o bé que la política que practica, fins i tot quan ha disposat de majoria absoluta, no és prou d'esquerra. Es menciona l'acord amb C's que el representant socialista defensa que ha estat en clau treure Rajoy del govern, però alguns pensem que en cap cas per treure la dreta del poder.
Sigui el PSOE més o menys d'esquerra ens equivocaríem si afirméssim que PP i PSOE pensen igual i tenen una mateixa idea de la política, potser sí que en temes transformadors de la societat i de canvi social tenen una mateixa sintonia, i és potser per això que Podemos ha pogut créixer tant i se li ha menjat bona part dels simpatitzants més d'esquerra.
En favor del PSOE cal dir que en aquests moments a Europa, ser d'esquerres és molt complicat, i una mostra evident i molt propera és França, i no oblidem l'auge de l'extrema dreta en països com Polònia, Austria...
S'acosta una campanya electoral que pot resultar molt esgotadora. Hi haurà dues incògnites, com són el nivell d'abstenció, i la capacitat dels partits de mantenir fidels els seus votants.