diumenge, 25 de març del 2012

Eleccions a Andalusia i crits d'independència a Reus

Aquest diumenge estem atents al resultat de les eleccions a Andalusia i Astúries. En el primer cas se'ns ha venut que s'acabava el regnat del PSOE durant trenta anys i que Arenas, a la quarta seria la vençuda. Els primers resultats de l'escrutini, però, han posat la por al cos del PP, perquè han estat favorables a l'actual govern. Astúries, per la seva banda, també hi guanya el PSOE, però tothom està pendent del resultat final i veure qui suma què, i sobretot, si UPyD pot ser determinant a l'hora de decantar la balança.
Però a Catalunya els ulls han estat posats a Reus que, com ja comentava ahir, s'hi celebrava el Congrés de CDC que tenia un to més sobiranista del que és costum. Personalment també he estat atent a la notícia de la mort d'Antonio Tabucchi, un especialista de l'obra de Fernando Pessoa.
La informació que ens arriba de Reus representa una afirmació clara de la voluntat sobiranista de CDC que podria posar en perill el suport que el govern de la Generalitat està rebent del PP. Tot i així, els populars no s'ho acaben de creure i esperaran a que el president es desperti d'un possible mal somni. Permeteu-me que jo també ho posi en quarantena i esperi uns dies a reaccionar.
I a Mallorca també hi havia moguda. En aquest cas per manifestar-se contra la decisió del president balear, de no exigir el coneixement del català per presentar-se a les oposicions a la funció pública. De fet es tracta d'un pas més contra la llengua catalana, que és una obsessió del president des de que va accedir al càrrec. M'agradaria poder conèixer la història d'aquest senyor. Quina ha estat la seva infantesa? quins problemes ha tingut que l'hagin amargat? és una revenja per algun trauma viscut? No pot ser normal, i hi ha d'haver alguna cosa que ho expliqui, que no ho justificaria perquè no té justificació possible. Una cosa és equiparar les dues llengües i no discriminar a favor de la més dèbil, i l'altra és lluitar per destruir-la. Com podeu veure, doncs, hi ha prou temes per entretenir-nos. Ara tornaré a mirar qui està guanyant a Andalusia i Astúries. El recompte de vots encara no s'ha acabat.