dimarts, 12 d’abril del 2011

Són els polítics que ens calen?

No crec que el paper que ha jugat el subgrup parlamentari amb l'assentada davant el Parlament, sigui la millor manera d'avançar cap a la independència. Tothom és lliure de fer el que cregui millor per defensar les seves idees, sempre respectant els altres, però actuacions com aquesta més aviat provoquen enuig i rebuig. I el que ens cal ara és sumar i no pas dividir.
L'anècdota no sempre fa mal, si som capaços d'entendre que és això, una anècdota, però la feina l'ha de fer l'altra gent, la que creu en la necessitat d'arribar a més persones perquè siguem més els que defensem els nostres ideals, els nostres objectius. L'enfrontament no és bo, si més no és arriscat i pot portar moltes decepcions.
Els diputats han volgut donar la nota. No ha estat la primera ni serà l'última. Tothom deixarà que vagin experimentant, fins i tot molestant, la qual cosa no és del tot negatiu. També se li pot veure la part positiva. Però el treball per aconseguir que la independència no sigui una quimera, estarà en mans de la majoria del Parlament, i el partit o partits que han estat cridats a jugar aquest paper, convé que en siguin conscients i no s'adormin.
Però l'actitud dels parlamentaris del SI no ha estat l'única que ha merescut pàgines de diaris, sinó que hi ha altres polítics que també han donat la nota. Em refereixo al líder d'Unió Democràtica desvetllant el vot de la vicepresidenta del Govern. I sobretot la manera que ha utilitzat per justificar-se. Jo encara no he entès què pretén amb això. Fer veure que domina qualsevol moviment d'UDC? que ningú li porta la contrària? De fet Duran està fent molts esforços per caure bé a Madrid. En tota la seva carrera política se l'ha acusat de voler tenir un paper rellevant al govern de Madrid. No sé què hi ha de veritat, però és evident que ha deixat molt clar que no està per la independència, i això no agrada als sobiranistes del seu soci. 
I també Ferrussola hi ha dit la seva. S'ha jugat la mà dreta que la vicepresidenta havia votat Si a la consulta. Duran li ha recordat que ell no menteix. Encara que a l'ex primera dama se li pot perdonar. Ara veurem com continua el seu marit, que ja animava a Mas a convocar una consulta sobre el Pacte Fiscal. Aquesta legislatura, amb tants galls podem estar ben distrets (penso amb el conseller Boi Ruiz i les retallades sanitàries, la consellera Rigau i la sisena hora, l'uniforme...). Ben distrets.