dijous, 21 d’abril del 2011

Processons en campanya

Els meteoròlegs anglesos recomanen als seus ciutadans que no viatgin a Espanya, perquè tenen el sol assegurat i en canvi a la península farà mal temps. En temps de crisi és important el consum, i si es marxa a l'estranger, no se'n treu cap profit, mentre que si es queden a Anglaterra, consumiran i els efectes també es quedaran a l'illa. Suposo doncs que el govern britànic deu estar ben content i aplaudint l'anunci dels meteoròlegs.
La situació econòmica ha fet que els desplaçaments siguin més curts i es celebrin les festes a prop.Tot això pot beneficiar els punts turístics que rebran més persones, moltes de les quals, en situació normal, optarien per fer més quilòmetres, a països més exòtics.
Però sigui quina sigui la destinació de les vacances, cada vegada hi ha més gent que desconeix el per què d'aquest parèntesi a escoles i treball. Cada vegada hi ha menys gent que practica la religió catòlica i ho contrastem amb la pràctica dels amics musulmans que, observem i interpretem segons més ens convé. Encara que no sé com hauríem de definir les processons d'aquests dies. Són una pràctica religiosa? o una atracció turística? un ritus?
No es tracta de riure's de res, però no deixa de ser curiós el seguiment que en fan els polítics, sobretot enguany que hi ha les eleccions a tocar. No és un partit polític concret, sinó que tots fan el mateix joc. Alguns més descaradament que d'altres. Probablement es tracta d'anar a buscar vots als seguidors i amants de les processons, com es fa amb els membres de les associacions de veïns o de tot tipus d'entitats, a canvi de vots? Si es tracta de portar el "cristo gros" no hi ha inconvenient. Tot per la causa!