dimecres, 6 d’abril del 2011

El nostre amic Rajoy

El líder del PP espanyol, el senyor Rajoy, acaba de demanar a Zapatero que pagui a Catalunya el fons de competitivitat que li deu, i compleixi amb la llei. CIU i el PSC també hi estan d'acord, de manera que Zapatero es queda sol amb el seu posicionament.
Què ha passat perquè Rajoy surti en la nostra defensa? És que li ha caigut la bena dels ulls i s'ha adonat que els catalans estem maltractats per la resta d'Espanya? o és simplement perquè s'acosten eleccions? Alícia Sánchez-Camacho ja ho va manifestar fa uns dies i ara s'hi ha afegit el seu cap.
Però avui Rajoy estava esplèndid, perquè fins i tot s'ha avingut a parlar del pacte fiscal que el president Mas ha dit que presentarà al govern espanyol després de les eleccions generals de l'any vinent. Ja se sap que les eleccions condicionen molt i tot el que es diu en campanya, o precampanya com som ara, perden valor quan arriba la calma. Tot això ajudat per la poca memòria històrica que tenim tots plegats.
Aniria bé que retinguéssim les paraules de Rajoy, per si acaba guanyant les eleccions de 2012, i jo també tindré en compte les protestes del PSC contra l'actitud del PSOE, o les de CIU de Mataró contra les retallades a l'Hospital de la ciutat. La ciutadania vol el compromís dels polítics per sobre dels interessos de partit. Una bona culpa de la desafecció política és la vida dels partits a l'esquena dels ciutadans.