divendres, 8 d’abril del 2011

Saül Gordillo rellevat de l'ACN

L'Agència Catalana de Notícies perd el seu director i impulsor Saül Gordillo. Aquest migdia li han comunicat el seu cessament, després de quatre anys intensos per posar l'ACN al nivell que li correspon i que no tenia. Com no podia ser d'una altra manera, Gordillo ha acceptat la decisió amb molta professionalitat, sense amagar el seu disgust, perquè Saül Gordillo ha tingut una relació amb l'ACN com de pare a fill. Se l'ha estimat i l'ha fet gran.
Ningú podrà negar la seva transparència a l'hora de mostrar la seva ideologia política, la qual cosa no priva de fer un periodisme professional i vàlid, i sap greu pensar que hagin pogut ser precisament motius polítics els que l'hagin apartat de la direcció, una vegada assumit el canvi polític al front de la Generalitat de Catalunya.
Tot plegat té la seva lògica i es mou per les regles del joc, però és igualment lícit demostrar sentiments d'enuig quan un bon professional no se'l mira per la seva feina, sinó per la seva afiliació o tendència política. És cert que no passa el mateix que anys enrere, i que avui et pots trobar persones al capdavant de projectes en mans de colors polítics diferents, però encara hem d'avançar molt perquè l'afiliació o simpatia política no esdevingui la primera causa decisòria per atorgar o treu responsabilitats d'àmbit professional.
Segurament les persones que no formem part de cap partit polític, se'ns fa més fàcil entendre que no tot depèn del carnet de militant, i que hi ha més coses més enllà dels partits. Hauríem de ser capaços de valorar trajectòries i objectius finals, i permetre que els tècnics utilitzin els camins que considerin més idonis. Marcar massa la traça, empobreix, perquè anul·la espontaneïtat i les idees fresques, i ens encasella en mòduls prefixats i sense marge de maniobra.
Des d'aquest meu racó internauta aprofito per felicitar l'amic Saül, agrair-li la feina feta al capdavant de l'ACN, i desitjar-li sort en la seva vida professional.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Xavier,

Moltes gràcies per les teves paraules.

Una abraçada,

Saül
www.saul.cat

Tercera Edad ha dit...

Hola SAUL cada dia te admiro mas, por ejemplo este bloc lo as hecho precioso yo tengo muchos pero aun no he podido hace uno como este tuyo, tiene de todo
un beso Encarna