dijous, 13 de maig del 2010

Rebaixem els salaris i què més?

La notícia comentada ahir no era flor d'un dia, sinó que tindrà la seva durada per les repercussions que té i tindrà. De moment els sindicats majoritaris ja han anunciat un vaga general del sector públic per al 2 de juny. És per això que també ocuparà més d'un post del meu blog d'acord amb l'actualitat.
Ahir feia una afirmació que potser haurà sobtat a algú, em refereixo quan deia que no entrava a parlar de la rebaixa del sou dels funcionaris, encara que, segons com, no ho trobava malament. Haig de dir, per a qui no ho sàpiga, que jo sóc funcionari i per tant víctima primera d'aquesta crisi, víctima, però, que ja voldrien molts dels que s'han quedat a l'atur i no saben com fer front la situació.
No sé si la mesura s'havia de prendre d'aquesta manera i no podia ser pactada abans amb els sindicats. Potser el pacte és una utopia, però no és estrany que els representants dels treballadors es queixin de la manera d'assabentar-se de la decisió que afecta als seus representats.
Tothom té el dret a defensar els seus interessos i, en aquest cas, el seu sou. Els salaris dels funcionaris fa molts anys que estan pràcticament congelats. Enguany, com molts pensionistes i altres assalariats han vist com l'import era més baix que l'any passat. Una rebaixa del 5% de mitjana pot suposar una rebaixa que trigui molts anys a ser recuperada. I la pregunta que tothom es fa és: Calia? N'hi ha prou amb aquesta mesura?
Sense voler repetir-me amb el que deia ahir, comentar que ja s'ha començat a sentir les veus discordants des de les mateixes files socialistes, reclamant la progressivitat de les mesures a aplicar, perquè no és just ni lògic que un govern d'esquerres no realitzi una veritable política de redistribució de la renda.Com a reacció, alguns ministres han deixat entreveure la possibilitat que s'apliquin mesures impositives que gravin a qui més rep, però una vegada més, la sensació que tens és que aquest govern va a remolc de les reaccions de la gent, com si no tingués ni idea de què convé fer.
Aquesta sensació que molts tenim és el que ens fa pensar que el cicle Zapatero s'ha acabat i que cal buscar el relleu que eviti la pujada de Rajoy.