dijous, 27 de maig del 2010

Política en positiu

El president del govern andalús, el senyor Griñán, ha manifestat que el fet que el senyor Zapatero sigui dolent no fa bo el PP. I això és important de comentar perquè en política resulta que sempre estem parlant del menys dolent, però rarament del bo. Si us hi fixeu, quan parlem del sistema democràtic també diem que és el sistema menys dolent, i quedem tan amples.
Ens hem acostumat a pensar i manifestar que la política és un desastre, que no hi ha res ni ningú que se salvi, però sembla que no ens adonem que sense política no existiríem com a societat, encara que aquesta sigui millorable.
Sobre els resultats electorals també es comenta sovint qui ha perdut les eleccions abans de parlar de qui les ha guanyat. Recordeu que amb la victòria de Zapatero ara fa sis anys, tothom va dir que era una derrota del PP, el mateix, però a l'inversa, de quan Felipe González va perdre les eleccions.
Parlar, doncs, en clau positiu de la política és gairebé una quimera i potser seria hora de canviar de xip. Precisament ara que estem en temps de crisi, reconeguda oficialment, seria l'oportunitat de començar a parlar en positiu i una manera evident seria reconeixent el que fa bé l'adversari polític i aportant la collita pròpia, encara que un no es pugui posar totes les medalles.
Caldria creure's que no tots els polítics s'embutxaquen diners, ni són corruptes, sinó només uns quants, i sortosament cada vegada els costa més burlar la justícia. Els necessitem tots i no podem prescindir-ne així com així. També caldria canviar les lleis massa permissives, les que fan fàcil la reincidència, aquelles que comporten sentiment d'impotència a les víctimes.
Demà fem l'esforç de parlat en positiu de tot el que estigui relacionat amb política. A veure si ho aconseguim. Què us hi jugueu?