divendres, 7 de maig del 2010

Divendres farcit d'activitats

Avui a Arenys hi havia una sobresaturació d'activitats culturals. Es nota que som a la primavera avançada i que hi ha moltes ganes de sortir de casa i alimentar-se de cultura. Exposició, concerts pels racons d'Arenys, cinema autòcton... Un reflex de la vitalitat de la nostra població, del passat cultural, però també del present i futur.
No podia abastar-ho tot i al mateix temps deixar la feina enllestida per a la setmana vinent. A més, aquest vespre tenim trobada el Grup de Debat i Tertúlia, tal com ja us vaig comentar fa uns dies, amb el tema de la pobresa en temps de crisi, i amb el caputxí Cinto Duran.
És bo que la cultura uneixi, al marge de les creences i afiliacions, i això es pot veure en actes com el d'avui el vespre a la sala d'exposicions del Calisay, a la inauguració de l'exposició de l'artista arenyenc Cèsar Cabanes Badosa, on en Josep Badosa ens ha explicat el seu lligam familiar. Una exposició que he contemplat a corre-cuita, però que tinc ganes de tornar-hi amb calma, i que us animo a fer el mateix.
Entenc que els amants de la cultura puguin arribar a criticar tant la política, perquè el seu saber fer està molt lluny dels viratges i ensopegades dels polítics. Malgrat tot, la figura del polític no hi pot faltar, perquè la cultura, i més en temps de crisi, necessita del suport públic, amb recursos i equipaments.
Els arenyencs podem estar contents del llegat cultural, i no ens hem d'adormir, sinó continuar treballant perquè la petge del nostre poble tingui continuïtat. La gent que ens visita ho comenta, però no ens ho hem de creure i prou, sinó demostrar que no vivim tan sols del passat, sinó que creiem en el futur i apostem per ell.