dimecres, 26 de maig del 2010

El Ple de maig

El Ple d'aquest vespre ha durat més de 3 hores i només hi havia 9 punts, però 30 preguntes dels grups de l'oposició. Ja sé que hi ha ajuntaments que aquesta durada és la mínima, però nosaltres no hi estem acostumats, i que segons diuen els antics, és un mandat amb rècord de preguntes.
El Ple, sobretot pel fet de ser radiat, esdevé la plataforma o altaveu dels grups de l'oposició, que es manifesten sobre les propostes d'acord, però també ho aprofiten per preguntar al govern sobre la seva actuació. Crec que això ho entenem tots, encara que a vegades no agradi. El comportament, a Arenys, acostuma a ser correcte, amb algunes excepcions que es poden entendre si es té en compte que hi ha tensió i diversitat en la manera de plantejar les coses. 
Hi ha qui s'escolta, i això després de tres hores, cansa; hi ha qui fa broma constantment i també al cap de tres hores, cansa, que no vol dir que no sigui graciós; hi ha qui és punyent i arriba a fer sang, metafòricament s'entén, arribant a extrems, penso que exagerats, i hi ha qui té el dit ficat a l'ull d'algú, i evidentment qui li tenen el dit ficat a l'ull.
Dels punts de l'ordre del dia considero que es podien haver aprovat tots per unanimitat, però l'oposició ha considerat que s'havia d'abstenir en dos d'ells, els que feien referència a l'aprovació d'estudis o avantprojectes de la canalització del Bareu i del Mercat municipal (un regidor i una regidora hi han votat a favor). Probablement l'equip de govern no ho hem sabut explicar bé, però estic convençut que tots coincidim que els projectes s'han d'elaborar, sobretot el de la canalització del Bareu. D'aquí la decepció d'una part del públic assistent quan han vist que no s'aprovava per unanimitat, sinó que tota l'oposició s'hi abstenia.
Seria bo que els plens fossin pedagògics, i que si són capaços de mantenir-se amatents a la sintonia de la ràdio, aprenguessin alguna cosa. Caldria evitar la imatge que pots veure en retransmissions de plens del Congrés de Diputats, i donar-ne una altra de més seriosa.