dimarts, 18 de maig del 2010

Les notícies es trepitgen

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha autoritzat el magistrat Garzón a desplaçar-se a la Cort Penal Internacional (CPI) perquè actuï com a consultor extern de la Fiscalia. L'experiència de Garzón de ben segur que ajudarà en les investigacions sobre crims organitzats que es porten des de la CPI.
Però parlant de temes internacionals, la notícia que ens ha deixat una mica perplexos, i a mi no m'acaba de quadrar, són les declaracions que demà ampliarà, el president de Bolívia, Evo Morales, acusant el PP d'instigar un intent de cop d'estat el 2008. Morales parla d'una fundació afí al Partit Popular espanyol.
L'afirmació és contundent i caldrà veure demà què explica el president bolivià, però les reaccions no s'han fet esperar. Per una banda el PP nega l'acusació i aprofita per criticar el PSOE, i per l'altra el ministre d'afers estrangers nega la participació del PP en cap intent de cop d'estat a Bolívia.
Espero que les declaracions de demà i la documentació que pugui aportar el president de Bolívia, no tinguin cap fonament que pugui fer pensar que un partit democràtic espanyol hagi estat instigador d'un intent de cop d'estat. No seria una bona cosa per a la salut democràtica del nostre país.
De fet, al marge del que pugui passar demà, hi ha un fet que és evident en el PP. Em refereixo a la manera de defensar-se, que no és altra que atacant el PSOE. En el cas d'Evo Morales, no hi havia motiu d'implicar el PSOE per defensar-se de l'acusació, i en el cas del senyor Camps, president de la Generalitat valenciana, que es defensa culpant el PSOE. Diuen que la millor defensa és un bon atac, i el PP ho té molt clar, encara que en segons quins casos, i no parlo del cas Bolívia, s'han retratat força i poca gent se'ls creu.