dimecres, 12 de maig del 2010

Senyor president, prepari el seu relleu

Avui m'hauria agradat parlar del bocamoll o del virrei que té nou palau, o del bufó... tres protagonistes que deixaré per un altre dia ja que avui s'ha de parlar de les mesures econòmiques correctores de la crisi, perquè ha caigut com una bomba.
No hi ha dubte que qualsevol retallada de sous i aportacions representa una patacada per qui ho pateix, però si estem en època de crisi s'ha de lluitar contra ella i prendre les mesures que calgui. S'han de prendre bones mesures i jo, d'entrada, crec que no s'ha fet bé.
No parlaré de la rebaixa de sous dels funcionaris, encara que haig de dir que no ho veig malament, però sí que veig un greu error en la reducció o congelació de pensions i de l'aportació a la llei de dependència. Algú ha sentit a parlar mai de la "redistribució de la renda"? oi que és una funció de l'esquerra progressista? doncs, per què el govern del PSOE es dedica a castigar qui té les rendes més baixes? li fan por els grans terratinents i capitalistes? els que cobren rendes altes?
No estic d'acord (és el tercer paràgraf que començo amb la paraula "no") en les mesures preses i continuo pensant que el senyor Zapatero i el seu govern han perdut el nord des de fa temps i continuen caminant a les palpentes, sense brúixola ni encert. De la mateixa manera que vaig criticar la decisió d'incrementar dos punts l'Impost sobre el valor afegit (IVA), perquè grava el mateix a tothom al marge de la seva renda, tampoc veig bé que la crisi la pateixi més aquell que menys té. 
Entenc que els sindicats es mobilitzin per fer obrir els ulls a un govern i president que sembla haver perdut la sensibilitat i ja no sap què fer. És curiós que un partit de dretes com el PP surti en defensa de la despesa social davant un partit que es fa dir progressista. Senyor Zapatero deixi de donar cops amb pals de cec i prepari el seu relleu.