dilluns, 22 de febrer del 2010

No som estúpids, sinó seriosos

A vegades llegint els diaris tens la sensació que són reproduccions de l'antic El Caso, i al final arribes a la conclusió que és això el que busca la majoria de lectors, i les editorials el que volen és vendre exemplars. La llàstima és que la porqueria informativa també arriba a altres canals, de la mà de persones que haurien de donar exemple i el que donen és fum.
Però aquests darrers dies, podríem parlar de mesos, el que porten els diaris és un conjunt de dubtes i cagadubtes que desorienten el més pintat. Al govern espanyol no li cal la col·laboració dels partits de l'oposició per sembrar més confusions. Ja no es tracta de mesures tretes de la màniga i modificades a la més petita, sinó que es presenten propostes sense convenciment i amb arguments dèbils.
No es tracta només de legislar mesures amables per evitar la polèmica. Si convé prendre mesures dràstiques i impopulars, es prenen, però amb convicció, amb pedagogia i coherència. El govern de Zapatero fins ara no ens ha demostrat serietat, sinó més aviat inconsistència. Un dia el senyor Zapatero ens diu que ens dóna 400 euros, i un any més tard ens ho treu, la qual cosa provoca que el sous no només no pugin al canviar l'any, sinó que es redueixin. N'arriben menys, per entendre'ns.
Avui ens diuen que ens jubilarem dos anys més tard, i quan tothom es revolta, es posa en dubte la mesura. Segur que tothom voldria que les decisions fossin favorables, però tampoc som tan estúpids per no entendre les dificultats que passem. És per això que se'ns pot explicar la veritat i proposar mesures desfavorables, però exigim claredat, confiança i sinceritat.