diumenge, 21 de febrer del 2010

Incivisme o Vandalisme

Des de fa un temps les nits del dissabte s'han convertit en nits de vandalisme i gamberrisme. Uns fets que preocupen, però que tots plegats podríem fer-hi alguna cosa. Començant pels pares que deixen que els seus fills adolescents passegin pels carrers d'Arenys a altes hores de la matinada. Una irresponsabilitat que ens afecta a tots.
Les mesures policials extraordinàries que es puguin prendre no seran mai suficients, per l'abast que puguin tenir i perquè la solució no és policial, sinó cívica. Ja fa massa temps que ens queixem de l'incivisme, des del més petit detall fins a l'acte que ja no podem batejar com a incívic, sinó que es tracta de gamberrisme.
Enguany el govern municipal vol impulsar l'elaboració d'un reglament de civisme, de fet ja s'han fet els primers passos, però caldrà la implicació de tots, perquè necessitem el compromís de tots els arenyencs i arenyenques i per tant la seva opinió. Malgrat tot, el reglament en si mateix no ens solucionarà els problemes si no ens comprometem a fer pedagogia perquè aquelles persones que no ho veuen prou bé, aquells que adopten una actitud egoista i poc solidària, irrespectuosa amb el seu entorn, rebin els nostres consells, i sobretot el nostre exemple.
S'hauran de prendre mesures estrictes per treure del cap aquestes males arts, però farem el possible per incentivar tothom a actuar de manera solidària i responsable. Ho necessitem.