divendres, 19 de febrer del 2010

Per què ens volen confondre?

Plou i ho fa amb ganes. Us haig de confessar que adoro la pluja. Veure i sentir la pluja m'alegra. L'aigua és riquesa i al nostre país li va molt bé. I a la televisió ens recorden el cop d'estat fallit, del 23 de febrer de 1981.
Fa uns dies tot feia pensar que l'intent d'elaborar una llei electoral pròpia havia fracassat, i la culpa s'ha donat a CIU, perquè el PP, que també va rebutjar el text proposat pel grup d'experts, no decanta cap votació. Dic que feia pensar, encara que jo sempre he estat molt escèptic, perquè els partits polítics actuen sempre per interès de grup, amb una incapacitat manifesta de cedir poder per aconseguir el consens polític.
Avui el líder de CIU, Artur Mas, manifesta que està disposat a fer un darrer esforç sempre i quan... Això s'assembla a la típica posició del PP, que promet el pacte i consens sempre que els altres acceptin la seva proposta; una manera absurda de dir que no volen el consens.
Pactar una llei electoral no s'ha de basar en els resultats de les diferents simulacions de resultats. Pactar una llei electoral s'ha de basar en consensuar els principis generals que han de regir la llei: la proporcionalitat del vot, el territori, la representativitat, el dret a escollir, els mecanismes de control, de seguiment.
La ciutadania està farta de demagògia i que els polítics es moguin només pel seu propi interès. Els electors volen elegir persones sinceres, transparents, al servei del poble. Estem farts de mantenir persones sense ofici ni benefici. Volem conèixer qui votem, i saber a qui hem d'exigir el compliment dels compromisos assumits.
Esperarem que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda per Ciutadans pel Canvi, segueixi endavant i aconsegueixi fer canviar la supèrbia d'alguns i l'error de creure que el propi benefici és el que interessa a la resta. Hi ha qui confon el significat de servir i fa molts anys que busca la manera de servir-se de la política. Obrim els ulls.