dilluns, 18 de maig del 2009

Vigila què penges al Facebook!

L'Espanyol ha obert un expedient disciplinari a una jugadora de futbol del seu club perquè l'altre dia es va guarnir amb els colors del Barça, quan aquest jugava contra l'Athlètic, a la final de la copa del rei. Com se n'han assabentat? doncs perquè la noia va penjar unes fotografies al Facebook, on se la veia al costat del camp del València, amb pintades i una bufanda amb els colors del Barça.
Jo em pregunto si és tan greu, i si el fet de jugar en un club t'hipoteca tots els sentiments que puguis tenir per un altre, fins i tot en el cas d'una final com la de l'altre dia. Entenc la rivalitat i que en tot cas l'exteriorització s'hauria d'evitar, però no deixa de ser una repressió dels teus impulsos.
En el cas que ens ocupa no hi havia una rivalitat directa, en el sentit que la categoria en què juga mai s'enfrontaria amb el Barça de la copa, i per tant no serien mai rivals. És qüestió de clubs.
Passem-ho a la política, i que ningú se m'enfadi. No sé si seria comparable amb els militants d'un partit local com pot ser el VIA a Arenys de Mar, a l'hora de votar en unes eleccions europees, on el seu partit no es presenta. No poden quedar al marge de les votacions, o haver de votar en blanc o nul, sinó que han de poder votar per un partit polític amb qui, en clau local, són adversaris polítics. Probablement aquí entraria el tema de l'exteriorització: difícilment s'entendria que escampessin arreu quina opció han escollit. No necessessàriament ha de ser així, però... fem-ho fàcil. A mi... cap problema!