dijous, 21 de maig del 2009

El Pressupost municipal

Aquesta tarda-vespre ens hem trobat per parlar del pressupost municipal, dins els actes que configuren el procés participatiu del pressupost 2010. Perquè no em cansaré mai de dir que en tot procés participatiu hi ha un component imprescindible com és la informació als participants.
És lògic que si se'ns demana a participar, se'ns doni la màxima informació sobre allò que haurem de decidir, i se'ns formi en aquells aspectes que desconeixem perquè no són elements de la nostra vida diària.
El pressupost és l'eina bàsica de la política i gestió municipal, i només coneixent què és i com s'elabora, podrem tenir opinió que serveixi per aportar valor en el procés participatiu. És per això que per segon any consecutiu hem organitzat una xerrada sobre el pressupost i en aquesta ocasió hem convidat l'interventor general de l'Ajuntament de Canet de Mar.
L'explicació ha estat molt entenedora. De fet es pot explicar de moltes maneres i, si es vol, pot semblar complicadíssim. El que és difícil, en tot cas, és aconseguir tirar endavant l'administració amb pressupostos tan baixos i situacions de crisi com la que vivim.
Estic segur que els que eren a la xerrada, poquets, han aprofitat l'estona que ha passat volant, tot i ser un tema que pot espantar d'entrada.
Penjarem el power point al consensus, perquè tothom que ho desitgi pugui seguir el fil conductor de la xerrada.