dissabte, 23 de maig del 2009

Badant per aquí i per allà

Si ahir ens passejàvem per la capital del Bages, aquest matí he tret el nas a les Rambles de la capital. Res a veure. Ahir et topaves amb manresans que havien sortit a comprar i a passejar pels carrers principals. Vàrem poder observar com un quartet, instal·lat en un carrer del casc antic, cantant rumbes i cançons d'en Peret.
Avui, crec que he vist un barceloní que travessava la Rambla. Tota la resta eren turistes i forasters badant als aparadors, interpretant els mapes de la ciutat, fotografiant una aparcament del bicing. Per uns moments m'he oblidat que estem en plena crisi econòmica, perquè les imatges no ho deixaven pas entreveure, encara que, com sempre, la percepció pot ser totalment diferent a la realitat.
He pensat que Barcelona és això. Ningú entendria unes Rambles sense visitants, ni un rua de turistes al voltant del monument a Colom. Ja no hi hauria les típics botigues de "souvenirs", aquelles ateses per pakistanesos, amb uns objectes gens nostrats, però que tenen la virtut d'engrescar els turistes perquè hi deixin la ferralla. Bufandes del Barça, figures de toreros, estàtues de toros i barrets mexicans. Per què aquests barrets? Màrqueting, simplement.