dilluns, 25 de maig del 2009

Els grups parlamentaris a Europa

En aquesta campanya electoral falta pedagogia i sobren les picabaralles partidistes. Falta saber explicar la importància d'aconseguir un Parlament europeu capaç de representar el conjunt d'estats d'una Europa que fa molt temps que no aixeca el cap.
Ja sé que tots busquem la polèmica i ens movem més per allò que critiquen que no pas pel que ens poden ensenyar, però com a mínim s'hauria de fer l'esforç perquè no acabi tothom creient que l'única cosa que es busca és el vot. El vot s'ha de demanar, però abans cal explicar què en pensen fer, i com ho poden aconseguir.
Està molt bé fer grans proclames, i és lícit que cada partit, cada cap de llista defensi les seves per sobre les dels altres, però jo trobo a faltar les explicacions de com ho poden aconseguir, tenint en compte que després de les eleccions s'integraran en altres partits europeus per formar grups parlamentaris.
Ens vénen de nou els pactes post electorals a casa nostra, i els partits que queden a l'oposició argumenten que els pactes són un frau als electors, però en canvi quan és evident que els partits catalans s'integraran en grups diversos, seria convenient que ho expliquessin bé als seus electors, i els comentessin les probabilitats que els seus objectius es puguin dur a terme.
Potser el sistema hauria de canviar, però si encara no toca, que ens ho expliquin bé.