dissabte, 21 de febrer del 2009

Tarda de Carnaval

El dia s'allarga i les festes al carrer guanyen protagonisme; comences a trobar-te les famílies amb els seus fills, molts cotxets... i avui disfresses. La rua dels grups d'esplai ha engrescat la Riera que s'ha omplert de confeti.
Al pati del Calisay no s'hi podia entrar de la gentada que hi havia, en què amb prou feines es distingia la cua per recollir la xocolata desfeta, que de ben segur devia venir molt de gust i contrarestar la fresqueta que hi feia.
El fet que en tot moment et trobessis al mig de la festa, si entraves al Calisay o bé et passejaves per la vorera de la Riera on desfilaven les comparses, t'ajudava a integrar-t'hi i celebrar que el pitjor de l'hivern ha passat i ja encarem el bon temps.
A destacar de les disfresses la seva simplicitat, però al mateix temps l'enginy i el fet que els nois i noies hagin participat en la seva confecció. De fet, la festa de Carnaval acostuma a premiar les idees i destresa per sobre dels cops de taló, i això a Arenys de Mar és comprovable.
I ens cau la baba quan veiem els més menuts passejar sense consciència de les disfresses que llueixen, amb uns pares amb la màquina de fotografiar a la mà per immortalitzar el moment. Ha estat una tarda de família i de gaudi de la Riera.