diumenge, 1 de febrer del 2009

Alliberats de les FARC

Avui rebíem la notícia de l'alliberament de quatre persones que han estat segrestades des de l'any 2007. Es tracta de tres policies i un soldat colombians que les Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) varen segrestar i que el passat mes de desembre varen anunciar el seu alliberament.
No és difícil d'imaginar l'estat anímic dels familiars dels segrestats, esperant el moment que serien alliberats, i la dels propis afectats, després d'un any i mig apartats dels seus i sense conèixer quin podria ser el seu futur. A mesura que et fas gran el temps passa més de pressa, però la sensació no ha de ser la mateixa de qui li han pres la llibertat i no pot decidir el seu futur.
En l'anunci d'alliberament del mes de desembre, també es parlava de dues persones més que havien estat segrestades els anys 2001 i 2002 respectivament. A diferència de qui està pres, la persona segrestada no té ni idea de quan s'acabarà tot ni quin serà el final. Després de set o vuit anys de negació de la llibertat, la persona no pot ser la mateixa d'abans. Si es confirma l'alliberament anunciat d'aquestes dues persones, les famílies han d'estar preparades per rebre a un altre espòs, pare o germà, i tots plegats hauran d'aprendre a conviure, gairebé com si es tractés d'un estrany.