dijous, 12 de febrer del 2009

Musiquetes.cat

Aquesta tarda, a la segona xerrada del cicle TIC i educació, ens han parlat d'un projecte educatiu musical, a partir de les noves tecnologies. Amb el títol: "Musiquetes.cat: cançons per cantar i compartir", Oriol Ferran, de CR3A'T, i Marta Grané, mestra de música del CEIP Sant Martí d'Arenys de Munt, ens han presentat un projecte educatiu i una altra manera d'ensenyar la música, en què el noi i la noia es converteixen en protagonistes i participatius.
Musiquetes per la Bressola no és simplement l'edició d'un CD, sinó que es tracta de recuperar i recollir cançons de sempre i jugar amb elles. És un projecte educatiu i artístic en què hi ha intervingut l'Associació d'Amics de la Bressola, Arenys.org, Propaganda pel Fet!, el Grup enderrock i Cr3a't. Un projecte que espera la vostra participació, les vostres aportacions.
Avui, però, hi havia la Marta Grané, blocaire que utilitza el blog per visualitzar el seu treball de mestra de música; per treballar-hi i també difondre-ho als pares dels seus alumnes i a totes les persones interessades en la pedagogia musical.
No han calgut grans explicacions, ens ho ha il·lustrat suficientment, i ens ha fet venir ganes d'arribar a casa i perdre's pel seu blog. En el debat posterior s'ha parlat dels recursos musicals del CEIP Sant Martí, però per sobre de tot s'ha fet palès que la Marta Grané és una molt bona professional, que fa possible que els seus alumnes no considerin la música com a assignatura menor, sinó que es barallin per poder-hi assistir i participar.
Des d'aquest post felicito la iniciativa dels responsables de Musiquetes.cat, i els encoratjo a continuar amb el projecte, de la mateixa manera que felicito a la Marta Grané pel seu treball pedagògic, i desitjo que l'encomani a molts mestres de música de les escoles catalanes.
Per cert, al final de la xerrada li he demanat si la seva escola participava a Cantania, i quina opinió en tenia, i m'ha comentat que és el segon any que hi són, i que enguany, amb l'obra Arion i el Dofí. Per molts anys, Cantània!, de Guinovart, s'ho estan passant molt bé. Recordeu que el Cor Infantil de l'Escola de Música d'Arenys de Mar, junt amb el Cor Jove de l'Orfeó manresà, han enregistrat el CD que serveix per a l'aprenentatge dels nois i noies de les escoles participants.