dijous, 1 de gener del 2009

Fes

Avui hem arribat a la ciutat religiosa per excel·lència de Fes; ho hem fet amb claror de dia i ja l'hem trepitjat una mica. Avui acabàvem una etapa i començàvem la darrera del nostre viatge, amb una estada de tres dies a Fes i voltants.
Ens llevàvem a Azrou am l'esperança de tenir millor dia que la tarda anterior, i així ha estat. La nit anterior havia estat cap d'any i com que tots estàvem prou cansats, vàrem esperar les campanades de la península, és a dir, una hora abans del que tocava. Amb nosaltres una família malaguenya.
Començàvem el dia desfent una part del que havíem fet de fosc el dia abans. Ens hem adonat de la neu que hi havia i que, tot i que suposàvem, ahir no vàrem veure. Hem anat a uns 7 quilometres d'Azrou on hi havia una bona colla de mones i micos que esperaven que els donéssim el pa que ja portàvem preparat. No cal dir que ha estat tota una atracció per als meus fills, però també per als grans. En Pep i l'Ignasi ho han aprofitat també per negociar el preu de minerals als paradistes que, estratègicament, esperaven els visitants. El negoci ha anat prou bé, amb intercanvi de sabates i roba i molt pocs DH.
Hem reculat encara més quilometres per anar a veure un dels 42 cràters dels respectius volcans que es troben en aquesta zona. Hi hem accedit a peu, trepitjant força neu i enfonsant-nos més del que ens pensàvem, però res a veure amb el que ens esperava.
Uns quilometres més avall, ara si en direcció novament a Azrou, en Pep ens ha convidat a fer una passejada, i ell ens esperaria més endavant. La Clara no s'hi ha apuntat i ha estat una sort, perquè ara si que trepitjaríem neu. Hem aconseguit arribar al lloc on es trobava en Pep, però molls fins als genolls. Massa neu - qui m'havia de dir que aniria al Marroc a trepitjar neu.
El dinar l'hem fet al mateix Azrou, a una parada que, lògicament, també coneixia en Pep. Després de fer unes quantes fotografies a la mesquita del voltant, ens hem dirigit cap a Fes, on el sol brillava i recuperàvem després de dos dies de temps més o menys grisos.
A Fes hem fet una ullada general des de la mesquita a l'aire lliure, i que es troba una mica enfilada, i després de deixar les maletes a l'hotel, hem anat a fer un tomb pel barri jueu, amb visita inclosa a una sinagoga; la Medina la deixem per demà i sobretot demà passat.
I evidentment, estant en una ciutat més gran, he pogut trobar un Ciber on penjar els meus dos posts endarrerits i el d'avui. Demà una altra historia.