diumenge, 18 de gener del 2009

Per la pau

Aquest migdia ens hem trobat a la plaça de l'Església per demanar la pau, no només a Gaza, sinó arreu del món. Era la primera vegada que hi podia anar, i la tercera que s'organitzava arran dels atacs israelians.
Érem una bona colla, i fins i tot hem cridat l'atenció de la patrulla dels Mossos d'Esquadra, que s'han interessat pels detalls de la trobada i de si teníem previst realitzar algun tipus de manifestació, o bé si llegiríem cap tipus de proclama. Els hi hem explicat que tan sols volíem demanar la pau, i ho fèiem en silenci, agafats de les mans, com si haguéssim de ballar una sardana.
Són poques les ocasions en què coincidim amb arenyencs vinguts d'altres països, encara que darrerament no és tan insòlit. Tot i que es tracti de fenòmens puntuals, ja és un primer pas i penso que podrem avançar fins que es converteixi en una normalitat.
Demanàvem la pau i tots teníem ben present les imatges de nens morts per les bales israelianes. Ningú discutirà el dret d'Israel de defensar-se dels atacs de Hamas, però no podem estar d'acord amb la manera que han combatut contra la població de Gaza, provocant la mort de centenars de civils innocents.
Avui ens trobàvem per solidaritzar-nos amb els pobles víctimes de la guerra, i ho fèiem de la mà d'arenyencs i arenyenques que no coneixem, o no ens hi relacionem, però que de ben segur que a partir d'ara serà diferent.