dilluns, 12 de gener del 2009

No ho podem consentir

Hi ha coses que no s'entenen i avui podria parlar d'un parell. La primera i més greu, la situació de Gaza, en què unes persones innocents estan pagant amb la seva vida, la misèria humana dels més forts i dels més traïdors. L'altre, potser menor, si ho comparem amb la primera, és la baralla i posterior atac a jugadors i directius d'un club de futbol de tercera regional.
Israel no tan sols està atacant i matant civils de Gaza, sinó que a més ho fa amb armes que no respecten la convenció de Ginebra, i a sobre sembla que se'n foten. No es tracta de defensar una posició o una altra; de considerar a uns bons i als altres dolents, sinó que cal parlar d'actituds i formes; es tracta d'analitzar per què passa el que està passant, i la manera com passa.
A casa nostra uns impresentables es varen dedicar a estomacar uns jugadors de futbol, i a insultar-los de manera evidentment racista; uns fets que no es poden tolerar i cal castigar de manera exemplar.
Segons es queixen les persones agredides, la policia no va estar a l'alçada de les circumstàncies, i això també cal analitzar-ho perquè si fos cert, caldria igualment reclamar responsabilitats. Els ciutadans es mereixen una defensa escrupolosa dels seus drets i tot el que ho posi en dubte s'ha d'eliminar. Desitjo que es tracti d'una interpretació subjectiva, motivada per la situació en què es varen trobar les persones atacades, ja que en cas contrari lamentaria la manca de professionalitat i atenció dels cossos de seguretat del nostre país.