diumenge, 25 de gener del 2009

La força de la natura

Estem acostumats a veure desastres naturals a través de la televisió i a la premsa, i ens imaginem el caos que s'hi produeix, i ens posem al lloc dels damnificats. Tot això gràcies a la imaginació i a pocs punts de referència, ja que el nostre país no acostuma a patir gaires desastres.
El vent d'ahir dissabte ha estat més fort del normal i les conseqüències negatives per un bon grup de famílies. La mort de set persones, quatre d'elles nois de 9 a 12 anys, és una mala notícia, i en aquesta ocasió els fets els hem tingut a prop.
Aquesta tarda veia imatges de les conseqüències del fort vent, a pocs quilòmetres de la nostra població, que costava de creure. A Arenys els efectes han set menors i potser la imatge més representativa que es podia veure avui diumenge, era la palmera abatuda a la plaça dels països catalans, al davant de la platja.
Quan veus tots aquests desastres, et vénen al cap les imatges de tsunamis o terratrèmols de diferents indrets del món, i t'ajuda a entendre les seves repercussions, quan una forta ventada ens ha fet anar de corcoll.
No cal dir que aprofito aquest post per donar el meu condol als familiars de les víctimes del temporal de vent, i mostrar la meva solidaritat en moments tan difícils com estan vivint.