dissabte, 30 d’agost del 2008

Alguns dels molts actes d'aquest cap de setmana

Ahir divendres va tenir lloc la darrera conferència en el marc dels "Vespres digitals" d'aquest estiu a la Biblioplatja d'Arenys de Mar. El canvi d'hora probablement va ser el motiu perquè l'assistència no fos la mateixa que en les altres tres xerrades, però tot i així va permetre fer un interessant debat entre els assistents i el conferenciant.
El conferenciant d'aquesta setmana era l'Antoni Esteve, arenyenc amb un llarg currículum en el món del periodisme i de les noves tecnologies. Molts recordareu les seves cròniques per a la televisió espanyola, com a corresponsal a París i també a Roma. Ha estat redactor als diaris El Periodico i Mundo Diario, i també ha treballat a Ràdio Peninsular. Professor de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Oberta de Catalunya, ha estat secretari de la Societat Catalana de Comunicació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans i president del Grup de Periodistes Digitals. En aquests moments és president del grup d'empreses i serveis de continguts audiovisuals Lavínia.
Esteve va fer un exhaustiu repàs de la història de la televisió, que compte només amb 79 anys, per acabar parlant del futur més immediat, en uns moments que estem a punt de viure l'apagada analògica, prevista per en els propers dos anys.
Ràdio Arenys va enregistrar l'acte que podreu veure i escoltar tan bon punt el pengin al seu web. L'Àlex Aguiló, amb les piles una mica gastades de tanta activitat viscuda i treballada en aquest estiu 2008, va enregistrar i responsabilitzar-se del so i la llum, i a qui vull agrair sincerament el seu esforç i constant col·laboració. També a la Isabel Artero que va dissenyar i organitzar el cicle dels vespres digitals que s'engloben en el programa Clica l'estiu, que encara no s'ha acabat del tot.
Després de la xerrada, encara hi va haver temps de fer-la petar, a peu dret i entremig dels acomiadaments. El Jazz començava pocs minuts més tard.
Demà diumenge hi ha programada una interessant conferència, organitzada per l'Associació Cultural Islàmica Attawhid, "El significat del dejuni del mes de Ramadan", a càrrec del Dr. Josep Bellver, doctor en filologia àrab de la Universitat de Barcelona. Serà a les 11h a la Sala Josep M. Arnau del Calisay.
Com a regidor de Societat de la Informació, i també de Nova Ciutadania, estic molt complagut per la col·laboració de totes les persones que fan possible que la nostra vila avanci en coneixements i cultura, al marge de la capacitat, formació i procedència de les persones.