dimarts, 26 d’agost del 2008

Jurisprudència en reconeixements sobiranistes

Ja tenim la solució. Els russos ens ho han posat en safata!
Caldria analitzar si la decisió de Rússia de reconèixer la independència de les regions o nacions georgianes d'Ossètia del Sud i Abkhàsia, crea jurisprudència. Si fos així, ho tindríem fàcil: fer per manera que Andorra reconegui la independència de Catalunya!
Ja sé que la possibilitat de que l'exèrcit andorrà ocupi punts estratègics espanyols és molt remota, però potser ens podríem fer amics dels russos a canvi de deixar passejar els seus barcos de guerra pels ports de Barcelona i Arenys de Mar.
Algú pensa que es tracta de la revenja pel suport occidental a la independència de Kosovo? Algú em dirà que no és el mateix? Qui decideix quan és el mateix o es tracta de coses diferents? Catalunya és un cas semblant o és el somni de quatre il·lusos?
Oi que tot és relatiu, en funció de com ens hi posem? doncs anem divagant, somniant, debatent i postulant, però no siguem simplistes, ni busquem respostes contundents sense raonaments.
Rússia i Geòrgia és prou lluny com perquè no preocupi a massa gent de casa. Què en sabíem de Geòrgia? i d'Ossètia del Sud? però què passaria si Portugal reconegués la sobirania de Galícia? Ho entendríem? ho valoraríem pel fet en sí, o bé pesarien més les conseqüències del fet?
Aquí ho deixo. Que cadascú pensi el que vulgui.

1 comentari:

Marta ha dit...

Jo he estat a Geòrgia i tinc amics d'allà...

Crec que la raó de fons de la crisi no té massa a veure amb defensar o no els drets dels abkhazos o ossets, sinó amb la voluntat de Geòrgia de vincular-se als països occidentals, entrant a l'OTAN. L'estiu passat, quan hi era, m'expicaven que l'aliança atlàntica era l'única garantia que tenien de poder-se defensar d'una agressió russa (que ha passat). Rússia, d'altra banda, vol impedir que Geòrgia entra a l'OTAN per tots els mitjans.

A partir d'aquí, el que menys importa són els drets d'unes minories. O penseu que Rússia, que ha matxacat el poble txetxè per voler la independència, ara s'interessa pelm dret d'autodeterminació d'altres pobles????

Així que millor continuar com ara abans de tenir feres com l'estat rus al costat.

Per cert, hi ha informació interessant sobre el conflicte a www.txetxenia.org