diumenge, 20 de juliol del 2008

Diumenge de repòs

Amb la companyia d'una bona colla d'amics, aquest diumenge me l'he passat a la casa que uns arenyencs tenen mig perduda a la falda del Montnegre. Un mas voltat de terreny on fa temps es collia tot tipus de verdures i fruites.
La casa que té un manteniment continu, recorda els seus propietaris i familiars, aquells anys seixanta quan hi anaven a passar l'estiu, per viure en família l'entorn més feréstec i tranquil, alliberat de la calor enganxosa de la costa.
Amb els amics hem compartit taula i conversa, des dels records del passat a l'actualitat del dia que en Ramon ens ha portat una mica més tard. El menjar, una selecció de plats de diferents procedències, tots ells de gust exquisit, amb maduixes i pastissos per postres.
Ha estat una manera agradable de fer un parèntesi al ritme de treball d'aquestes darreres setmanes, davant la necessitat de preparar, durant aquests últims dies de juliol, el treball que caldrà dur a terme a partir de primers de setembre.
Consultat Internet, es confirma l'elecció de José Montilla com a secretari general del PSC, i les seves paraules al president del govern espanyol. De moment, la tesi de "primer Catalunya" sembla que continua i no fa por presentar-la amb veu alta. Ahir no es va avançar en la idea de crear un grup propi a Madrid, encara que l'elecció d'Isidre Molas com a president del PSC, en substitució de Pasqual Maragall, manté viva l'esperança del sector més catalanista del partit. Aquí, sense massa soroll, continuen dos sectors diferenciats que s'han proposat caminar junts. La capacitat que tinguin de respectar-se mútuament serà la garantia de continuar avançant com a partit pal de paller.