diumenge, 22 de juny del 2008

L'inspector d'Hisenda es jubila

Espanya necessita una dreta civilitzada i això sembla que es pot produir de la mà de Mariano Rajoy. Fa quatre dies, ningú n'hauria donat cinc cèntims, després d'haver perdut dues votacions seguides i haver de continuar quatre anys més al bàndol de l'oposició, acompanyat d'uns companys de viatge de la dreta més fatxa i reaccionària.
Crec que el favor que ha fet gent com Esperanza Aguirre, ningú podrà agrair-ho suficientment. El seu posicionament intransigent i de dreta del segle passat, ha aconseguit un Mariano Rajoy que des d'altres partits i posicions s'arribi a entendre i acceptar. No sé si es tracta d'una jugada molt ben planificada, però en tot cas qui ha sortit malparat políticament, ha estat el senyor Zaplana, a qui ja han premiat econòmicament, i el senyor Acebes, que en aquests moments no sé per on la fa ballar.
A qui se li veu el "plomero" cada cop més, és aquell inspector d'hisenda que entre uns quants varen col·locar davant d'un partit popular guanyador, i que va aconseguir governar l'estat durant dues legislatures, que molts voldríem oblidar. El poder assolit i la imatge aconseguida no tenen res a veure amb el seu nivell humà, cultural i social. Un espanyol mediocre ha creat un polític mediocre, amb massa poder a les mans. La seva jubilació pot ser un fet, i Espanya, de dretes o d'esquerres, ho agrairà profundament. Han estat vuit anys per oblidar. Fem que no haguem de dir el mateix d'aquí a poc temps. La història ens ha presentat grans polítics, i ara ens escassegen. A veure si hi ha una renaixença que ens porti a bon port.