dijous, 19 de juny del 2008

Les seqüeles dels atemptats soferts

La vida ens ensenya que els fets et marquen fins a extrems incalculables. Per què ho dic? doncs penso en alguns exemples de persones que havent patit directament o de prop atacs terroristes, els ha marcat la vida i els ha predisposat a un enfrontament visceral contra tot allò que podia fer olor de sospitós. El tema no és simple, ni deixa tenir els seus arguments o potser millor dit explicacions.
José Maria Aznar, va patir un atemptat de la banda armada d'ETA, i la seva actitud contra ETA i contra tota persona que no els ataqués directament, va ser d'odi furibund que l'apartava de qualsevol plantejament objectiu, i amb això no vull pas dir que no hagués de lluitar-hi en contra.
Un cas semblant seria el del "defensor del pueblo", a qui ETA va matar el seu germà. El seu talant demòcrata i progressista va desaparèixer com si ser progressista signifiqués afinitat amb els terroristes.
Un tercer exemple està avui de moda, i és el senyor Jiménez Losantos, a qui Terra Lliure va segrestar i en el moment del seu alliberament li varen disparar a la cama. S'explica que tingui tant odi a ERC, i que en un moment determinat hagués declarat que era un partit ple de terroristes, arran de l'entrada de Pere Bascompte, que fou acusat d'haver-li disparat.
Explicats els casos i no pas justificat les seves actuacions, veiem que al senyor Losantos se li està complicant la seva continuïtat a la COPE. No és un estúpid i sabia perfectament que s'estava bellugant per la maroma, i en certa manera li agradava. Potser ha anat massa enllà i el seu error ha estat atacar representants de l'església que li paga la setmanada. Probablement s'ha refiat massa del poder de monseñor Rouco Varela, a qui no li preocupava que s'insultés els catalans, però no ha pogut contrarestar l'envestida d'altres bisbes i que el seu protegit fos criticat severament a l'Osservatore romano.
No cal dir que desitjo que el senyor Jiménez Losantos deixi l'emissora, no pas perquè l'hagi seguit mai, sinó pel que pot tenir d'exemplaritzant. Les notícies d'avui deien que els bisbes han demanat un canvi de línia de l'emissora. Veurem en què consistirà. De moment ja s'ha convocat una manifestació de suport a Jiménez Losantos. Serà bo veure qui hi participa.