dissabte, 7 de juny del 2008

110 anys de Cóndor a Arenys de Mar

Durant dos caps de setmana l'empresa Aretex, coneguda pel Cóndor, ha celebrat diferents actes en commemoració dels 110 anys de la seva fundació, de la mà de la família Riera d'Arenys de Mar, i a partir de 1975 de la família Valls, propietaris de Punto Blanco, igualment fabricant de mitjons.
Avui a la tarda ha estat el torn de l'homenatge als treballadors amb més de 25 anys a l'empresa, un total de 51 d'una plantilla de 267 treballadors a la fàbrica d'Arenys, i de més d'un centenar en altres poblacions. A destacar la persona amb més anys a la fàbrica, 46 anys, que ha fet un agraïment en nom de tots els treballadors i treballadores homenatjades.
Dels parlaments a càrrec de la presidenta del consell d'administració, Marta Valls, i de l'alcalde de la Vila, Ramon Vinyes, cal destacar la referència a la vinculació i implicació a la vila d'Arenys, de l'empresa local, i de l'esforç i gairebé miracle que una empresa del ram del tèxtil hagi pogut subsistir i amb molt bona salut, davant les dificultats que aquest sector ha patit i que han enfonsat moltes altres indústries.
L'acte, molt emotiu per part dels responsables de l'empresa i dels seus treballadors ha comptat amb un reportatge sobre la vida de l'empresa durant aquests anys, amb els entrebancs soferts, com el de l'incendi de l'any 1970, i els tocs vitals com el de l'any 1975 amb la compra per part de Punto Blanco.
En acabar l'acte hi ha hagut un brindis amb cava i coquetes d'Arenys, al mateix pati del Calisay, i que al final ens hem hagut d'eixoplugar a la sala polivalent, perquè un dia més la pluja ha fet acte de presència.
Un altre dels actes del dia és la festa del col·legi La Presentació, que avui organitza un sopar, previst inicialment a l'aire lliure, però que degut al temps haurem de celebrar a l'interior.
Des d'aquestes ratlles del meu bloc, envio una cordial felicitació als responsables de l'empresa i a tots els treballadors que amb el seu esforç diari i constant, han fet possible que es poguessin celebrar els primers 110 anys de vida empresarial. Felicitats i endavant!