dissabte, 21 de juny del 2008

Una conservadora Europa, enfada Amèrica

Continuo opinant que la Unió Europea és immadura, no té credibilitat i quan pren decisions, aquestes comporten més problemes i dubtes que no pas solucions. En aquesta ocasió em refereixo al resultat de la votació del Parlament Europeu, sobre la directiva de la repatriació dels immigrants en situació il·legal.
No hi ha dubte que el fenòmen migratori s'ha de tractar i no es pot fer veure que no comporta problemes i situacions difícils, però no es poden prendre mesures dràstiques quan aquestes afecten les persones, i malauradament les persones més dèbils.
Celebro que els senyors Borrell i Obiols trenquessin la disciplina de vot. Més sovint s'hauria de votar a consciència i no tant per disciplina de partit, perquè per sobre de tot hi ha les motivacions humanitàries.
Amèrica central i del sud no pot veure bé aquesta mesura, que ve dels països occidentals, amb molt menys problemes socials i econòmics, i que els afecta a la seva pròpia economia. És cert que la immigració ha de ser controlada, però sovint la il·legalitat no és sinònim de delinqüència, encara que algú ho vulgui vincular. L'actualitat és una realitat diversa amb un futur molt més heterogeni de convivència de cultures diferents, i no podem estar jugant a bons i dolents. Hem d'oblidar-nos de la idea que la terra que ens ha vist néixer és nostra i només nostra. Ja n'hi ha prou de valorar diferent la gent autòctona de la nouvinguda, perquè si no som capaços d'entendre que la societat la conformem tots, el nostre futur serà incert i els problemes de relació seran cada vegada més greus.
Avui, una vegada més he col·locat el semàfor vermell a la Unió Europea i els seus líders polítics, perquè optant per la solució més conservadora i menys conflictiva aparent, decideixen construir un mur virtual amb el món menys afavorit. Potser aquests tindran en el petroli, l'arma per pressionar un canvi d'actitud. Sembla estrany que una vegada més errem el tir.