dissabte, 18 de novembre del 2006

Roda de Premsa del PSC

Aquesta tarda m'he disfressat de periodista i m'he 'colat' a la Roda de Premsa que havia convocat el PSC d'Arenys de Mar. Ja vaig comentar en aquest bloc que el PSC volia pujar al carro de la campanya electoral, de la mà de la senyora participació, que enguany està molt sol.licitada i tinc por que no pugui actuar amb totes les seves facultats (sort que ni CIU ni PP li han demanat els seus serveis!)
L'alcaldable, en Ramon Vinyes, ens ha presentat el Fòrum de Ciutat, amb el lema "el teu Arenys és el nostre, digues la teva!" i "posem Arenys al mapa"
Han programat quatre sessions per abans de festes, per parlar-nos de polítiques municipals d'habitatge, de nouvinguts, de promoció de ciutat i de seguretat, i per escoltar-nos. De moment s'avancen al VIA, que només ha presentat dos temes, però queden una mica pel darrera d'ERC, encara que ens han dit que després de festes continuarien.
Què més ha dit més l'alcaldable del PSC?
Que Arenys perd "pistonada", i corre el perill de convertir-se en ciutat dormitori. Que el govern actual no ha actuat per resoldre-ho, i que el PSC vol donar-li la volta.
A continuació la premsa els ha fet preguntes, i jo, com que anava disfressat, també.
Un periodista els ha demanat si pactarien amb ERC i ICV, però la resposta ha estat contundent: el PSC vol la majoria absoluta (és a dir, passar dels 4 regidors d'ara als 9, que necessiten). Qui no s'acontenta és perquè no ho vol, encara que el to era distès perquè ens trobàvem en família.
També se li ha demanat pel Pla General, de si s'aprovaria segons el pacte assolit, ara que CIU i PP havien recuperat la majoria. Segons Vinyes el govern no té temps material per aprovar una proposta diferent, abans d'acabar la legislatura. Una altra pregunta s'ha referit a la proposta de l'alcalde d'incrementar l'endeutament. El PSC ho veuria bé en funció dels projectes a realitzar.
Per acabar, ens ha dit que el programa electoral estarà llest el mes de març i les llistes el mes d'abril.
Després de la Roda de Premsa m'he tret la disfressa i hem mantingut una conversa agradable mentre picàvem quatre olives i patates, i una copa de cava. Ara caldrà esperar si la convocatòria del Fòrum tindrà resposta i acceptació, i si veritablement hi participaran arenyencs, o es tractarà una vegada més de polítiques de maquillatge. El temps ho dirà.