dilluns, 6 de novembre del 2006

L'entesa, nova etapa

El gran perdedor de les eleccions es convertirà en president de Catalunya. Perquè Montilla va perdre les votacions i 5 escons, però en el nostre model de democràcia el que compta és la majoria parlamentària, i aquesta la formaran els tres partits desquerres. És just? És lícit? És ètic?... tothom pot fer-se les preguntes que vulgui, i empipar-se amb qui vulgui, però els pactes són legals i som força gent que no desitgem majories absolutes, del color que siguin.
Lopció del tripartit, ara anomenat entesa, és tan vàlida com ho hauria estat el pacte anomenat nacionalista o la sociovergència. Alguns partits varen ensenyar les cartes ICV, PP, CIU daltres les portaven amagades ERC i PSC sobretot ERC, però forma part del joc, i ningú pot acusar a ningú de frau o engany. Una altra cosa és que es demani canviar la llei electoral i evitar possibles pactes sorpresa, o convertir el nostre sistema electoral, en un sistema presidencialista. A mi també magradarien canvis, sobretot en la manera de fer política, i això és el que hem de veure i analitzar a partir dara, a partir de lentesa.
Els tres partits que han decidit formar majoria i governar Catalunya, han de demostrar que ho saben fer més bé que fins ara. Han de continuar la seva política social, incidir més en temes com lhabitatge, la dependència, la immigració, leducació..., però també en les formes. Han devitar duna vegada, la mala imatge del govern anterior i que no passem més vergonya per culpa seva. Si realment defensem un govern català, i una nació catalana, hem de comptar amb un govern seriós, que lideri un canvi en la manera dactuar, i que siguin més propers als administrats.
Confio que tothom accepti la decisió presa per ERC i els seus aliats, encara que no sigui la seva opció. Convé que el president Montilla, agradi més o menys, sigui respectat pel que representa, si finalment és nomenat president de la Generalitat. No podem desprestigiar més les nostres institucions