dimarts, 7 de novembre del 2006

El Ple de les Ordenances Fiscals

Aquest dimecres es porten a aprovar les Ordenances Fiscals de 2007, que l'equip de govern haurà aconseguit tirar endavant tot i no disposar de majoria absoluta.
L'alcalde va presentar en Audiència Pública, una proposta que tot fa pensar que no tindrà cap problema per ser aprovada, tot i que s'incrementin impostos i taxes per sobre de l'IPC, i que el govern local no hagi estat capaç de presentar una nova taxa de clavegueram vinculada amb el consum d'aigua, tal com s'havia compromès.
Amb la dimissió del regidor no adscrit, comunicada ahir el matí en nota de premsa, el govern municipal CIU+PP recupera la majoria absoluta. L'alcalde ja ha manifestat que no té intenció de canviar el sistema de treball d'aquests darrers dos anys, en què s'ha vist obligat a pactar amb els grups de l'oposició. Precisament aquest període ha servit per posar en evidència les fortes discrepàncies entre els tres partits de l'oposició, sobretot entre ICV i els altres dos partits, ERC i PSC. Unes discrepàncies que ja existien a l'anterior legislatura, però que es varen dissimular per no fer efectiva la crisi de govern.
Amb la nova situació al Consistori els darrers mesos de la legislatura, veurem si s'enllesteixen els temes que teníem encallats i que l'alcalde avançava a la revista "a tocar ratlla" d'aquest de novembre. Tot això com avantsala de les eleccions municipals del mes de maig.