dimarts, 21 de novembre del 2006

La transparència en política, evita rumors

El cap de setmana del 20 al 22 d’octubre, va tenir lloc a Arenys de Mar “El Festival d’Universos Musicals (FUM)”, que substituïa “la Festa de la Marededéu fumadora” que, fins fa dos anys s’havia anat celebrant, però que l’any passat, per desavinences amb l’Ajuntament, es va deixar de programar.
A la revista arenyenca l’Agenda, d’aquest mes de novembre, i avui a la xarxa d’internet arenyautes, es podia llegir que el grup organitzador havia rebut una subvenció municipal de 8.000 euros, havent venut només 50 entrades, per als dos dies. També es diu que durant la festa es va fumar i beure alcohol, i que després la festa va continuar en un habitatge, propietat d’un dels membres organitzadors del festival. La signant de l’escrit d’arenyautes va més enllà, i identifica el promotor del festival i receptor de la subvenció, com a fill d’una regidora de l’actual equip de govern.
Desconec la veracitat de la notícia i per aquest motiu no reprodueixo els noms que surten en l’escrit, però és evident que la pràctica d’una política transparent estalvia situacions com aquestes, sobretot si es tracta de calúmnies, però també si estiguéssim parlant de fets reals, perquè l’acció posterior seria sancionar possibles actuacions anòmales i fora de la llei.
No es tracta pas d’anar escalfant els ànims, sinó de dialogar, i probablement aquí rau el gran problema d’Arenys de Mar. Des dels fets de la nit de Reis, els nervis estan a flor de pell, i mentre la situació no canviï, qualsevol actuació poc clara, pot originar més controvèrsies i enfrontaments ciutadans.
Quan cantava a la Coral Canigó, l’Enriqueta, la directora, sempre ens deia que cantar fluix no volia dir a poc a poc, i que quan demanava que cantéssim fort, no havíem d’accelerar el ritme. Dic això, perquè hi ha polítics que confonen dominar la situació amb ser intransigents. Es pot ser molt eficaç i respectat, practicant una política de diàleg. La gràcia de la política és tenir les idees clares i defensar-les amb el diàleg, però mai amb la força. La millor manera de convèncer és parlant, escoltant, ensenyant i aprenent. Si no hi ha confiança, no es pot avançar. Si no hi ha capacitat de diàleg, no s’hi pot confiar. Això és el que a Arenys succeeix des de la nit de naps.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavier,
No se si et refereixes al meu escrit d'arenyautes. Jo el que he fet és un "copiar y pegar" de la revista la Rierada. L'artícle el signen uns nois de 2 ó 3.

De collita meva sols és Senyora regidora ......... a la regidora que s'expliqui que la escoltarem......

Es que no he vist cap més article a arenyautes, jo no he escrit el que estàs comentant.

Carmen soler Altès

xfebrer ha dit...

Benvolguda,

Tens tota la raó. El text del teu correu és, tal com dius, la transcripció del que es diu a la revista La Rierada.
La notícia, doncs, l'hem llegit a l'Agenda i a la Rierada, i avui, precisament, veig que el grup municipal del PSC, farà la pregunta al Ple Municipal.
Confiem que la resposta del govern sigui aclaridora i no ens quedin més dubtes.
Moltes gràcies Carme per l'aclariment, i disculpa'm l'error.

Anònim ha dit...

Gràcies Xavier pel teu aclariment.

Tanmateix et volia dir que defineixes molt be la realitat del que està passant a la vila.

Endavant amb el teu blog.

Carmen Soler i Altès