dilluns, 20 de novembre del 2006

Els nostres candidats

Amb les declaracions d’Agustí Massuet aquest matí, Miquel Rubirola (CIU), s’afegeix a Ramon Vinyes (PSC) i Joaquim Ponsarnau (ERC), com alcaldable a les properes eleccions municipals. A aquests s’hi podrien afegir – atenent els rumors que circulen – Lluís Blanchar (VIA), Xurde Rocamundi (Ciudadanos), i qui sap si algú més.
Tots confessen estar preparant el programa electoral, i m’imagino que també les llistes. Veurem si la fal·lera participativa dóna bons resultats, o bé resulta una cançó de l’enfadós que ens arribi a cansar, com ja li ha passat a la Isabel, segons ens ho escrivia a arenyautes.
A mi, si em llegeixen, m’agradaria que ens presentessin un programa d’actuació municipal, creïble, quantificable i assumible. Sabem, d’anada i tornada, que els recursos pressupostaris d’Arenys de Mar són molt escassos, i que la gestió del capítol I, és tradicionalment dolenta, no pas pels ínputs sinó per la manera d’organitzar-los.
Ens hauran d’explicar com solucionaran els greus problemes que Arenys arrossega de fa temps: la brutícia dels carrers; el mal estat de la Riera; la situació de la Plaça del Mercat; el tancament de botigues i la seva substitució per bancs, immobiliàries i cafès; la canalització del carrer de l’Església, condició imprescindible perquè es canalitzi el rial de Sa Clavella; la recollida selectiva de la brossa..., o també el paper que jugaran davant dels projectes d’altres administracions: el trasllat de la carretera que passa per la Riera; el pas a peu a l’alçada de Vallvidrera; la desembocadura de la Riera; les rotondes a la Nacional II..., i tots aquells temes que continuen sense solucionar-se o bé no s’acaben d’impulsar: la posada en marxa dels consells municipals de participació; la inspecció sobre el compliment de les ordenances municipals (aparells d’aire condicionat, bustiades, parabòl·liques...); el carril bici inoperatiu; l’estudi de la idoneïtat del sentit circulatori d’alguns carrers;
En el llistat no he parlat d’allò que ens han promès per aquesta legislatura: el Pla General d’Ordenació Urbanística; el Pla Especial del Port; el Pla d’Equipaments; el Pla d’Acció Cultural; el defensor del ciutadà..., que dono per entès que no se n’haurà de parlar durant la campanya electoral. Resultarà que en sis mesos s’haurà fet la feina de quatre anys.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Xavier, després de llegir el teu escrit, et valoro per la paciència que tens. Estic a favor de la participació ciutadana, és més, continuo reclamant que els polítics continuin treballant per establir mecanismes que permetin el contacte real amb els ciutadans. Però sincerament, tot veient els temes que encara queden per arreglar i que tu enumeres, se'm fa díficil conservar l' esperança. D'altra banda, les ganes de parlar amb els ciutadans només quan estem en precampanya m'escamen. El consells en els que la participació era factible no s'han creat o no s'han reunit, per què? Ambtot felicitats per la teva persistència que es converteix en moltes ocasions en la veu de la nostra consciència.

xfebrer ha dit...

Gràcies Isabel,

Si insisteixo tant en la participació és perquè hi crec; perquè crec que el model de democràcia representativa ens ha portat a una societat adormida, que només consumeix i no gestiona, i que ens movem per reacció contra alguna cosa que ens afecta, més a nivell personal que no pas col·lectiu, tret d'honroses excepcions, com les manifestacions contra la guerra, i alguna altra.
Crec que és possible assolir un model de democràcia deliberativa, però s'ha de fer pedagogia, i això ho hem de fer tots, cadascú des del seu lloc i amb els seus recursos.
L'administració local hi té una obligació, i estic convençut que només aquells municipis que siguin capaços d'implicar-hi els seus ciutadans, seran capaços d'avançar com a poble, sense tants problemes com tindran aquells que no facin el salt.
M'agradaria pensar que Arenys de Mar serà un d'aquests municipis que farà el salt, i això ho hem d'impulsar totes les persones, amb l'equip de govern al capdavant, que és qui està legitimat per les urnes.

Gràcies.