dilluns, 7 de març del 2016

Els franquistes simpatitzen amb C's

Les declaracions de l'exministre franquista Utrera Molina, sogre de l'exministre Ruiz-Gallardón, confirmen la meva opinió sobre el tarannà de Rivera i el seu partit polític, i la del columnista de l'ARA, en Sebastià Alzamora, ell molt més exagerat que no pas jo.
S'ha de dir que en les mateixes declaracions, l'exministre afirma que el seu gendre és el millor polític d'Espanya i que és qui hauria de governar a l'Estat. Amb això vull dir que... una certa subjectivitat sí que hi ha en les seves paraules. El punt fort és quan afirma que amb Podemos al govern aniríem a una nova guerra civil.
No us penseu que aquesta persona sigui l'única que té un pensament semblant. A Espanya la dictadura encara està molt arrelada entre les ments hispàniques. Hi ha molta incultura social i política, i estem tots molt manipulats per quatre que remenen les cireres. 
Si algú creia que entrant a Europa resolíem tots els nostres problemes, haurà comprovat que no és ben be això. Sens dubte no podem comparar la situació actual amb la d'ara fa quaranta anys, però sí que podíem haver avançat molt més. Pablo Iglesias, contestant Otegui, deia que ell se sentia orgullós de ser espanyol. En això tampoc coincidim. Probablement tampoc m'hi he esforçat suficientment per assolir aquest sentiment. Les vivències del passat tampoc m'ho han posat fàcil.