dimecres, 16 de març del 2016

Els consells municipals de participació a Arenys de Mar

Estava encuriosit per saber quants consells municipals de participació eren actius en aquests moments i saber què estaven debatent. És per això que he anat al web de l'ajuntament a la secció "Activitat municipal", que per cert encara parla del mandat 2012-15, i he seleccionat l'apartat "Consells municipals".
N'hi ha tres, però només en un d'ells pots entrar a veure l'activitat. Són els consells del Geriàtric, el de les Dones i el de Cultura. He clicat per veure l'activitat del consell del Geriàtric i he comprovat que la darrera entrada era l'acta de la reunió celebrada el 23 de març de 2015. Les anteriors eren 3 actes del 2014, i dues actes del mandat 2007-2011, dels anys 2009 i 2010. En aquesta darrera hi consto com a regidor d'Acció Social.
Veient que la informació estava desfasada he pensat que no ho estava buscant en el lloc apropiat, i he anat a "Govern obert". No he sabut trobar res que parlés de consells, tret de "Agenda dels Consells Municipals". Allà hi consta el Consell Municipal de la Gent Gran, que curiosament no figura en la secció de consells municipals que havia visitat abans.
En aquesta secció de l'agenda diu: "Espai on pots consultar el llistat de Consells Municipals de Participació. Cada Consell té un espai propi per poder participar on line o crear grups de treball". Clicant sobre el consell vas a una pàgina on diu: "Aquest debat encara no té cap tema, proposa'n un clicant el botó 'Proposa un nou tema de debat'."
Després he vist que a sota hi havia el Consell Municipal de les Dones, que en aquest cas té dues entrades de debat, de l'octubre de 2015 i del mateix mes de 2013. Res més.
Conclusió: m'he quedat amb les ganes de saber quants consells municipals hi ha en actiu, si és que n'hi ha cap, i com puc saber què debaten. M'he preguntat: És un problema meu de no saber trobar el lloc que hi ha la informació? És un problema del web que no deixa clar on s'ha d'anar a buscar la informació? O bé, no serà que els consells no funcionen? Espero que no sigui això darrer, ja que l'alcalde té tants plans participatius a posar en marxa, que no voldria pensar que tot es fa de cara la galeria, però que al darrere no hi ha res.