dijous, 24 de març del 2016

Dificultats per als legionaris de lluir la pitrera

Avui és Dijous Sant, però un seguit de notícies inesperades han fet que tot trontollés i que temes que arrosseguem de fa dies hagin pràcticament desaparegut. Queden en segona fila el procés català o les negociacions per formar govern a Espanya. Els atemptats de Brussel·les, la mort de Mn. Ballarín, o la d'avui de Johan Cruyff han omplert les primeres pàgines dels diaris, escrits i digitals, i ens han colpit. A Arenys de Mar hi ha l'afegitó de la moció de censura a l'alcalde que fa vuit dies festejava la seva inscripció a la militància de CDC.
Probablement necessitàvem reposar de llegir dia rere dia informacions sobre les negociacions dels partits polítics espanyols o del mateix Parlament català, però mai hauríem volgut que fos degut a desgràcies com les de Brussel·les. 
També trobem notícies que titllaria de ridícules, però no voldria ofendre a ningú, com són les disputes a Palafolls i a l'Hospitalet de Llobregat per veure si es deixa o no desfilar en processó els antics legionaris, amb les seves disfresses i armament. Manos Limpias, omnipresent, ha denunciat penalment els alcaldes d'aquestes poblacions per haver negat l'autorització a desfilar.
Els que em coneixen saben que, tot i respectant-les, sóc molt poc amic de les processons, sobretot d'aquelles que mouen persones que els interessa poc la fe i la pregària més enllà de la seva utilització per a manifestacions esperpèntiques. Però ja se sap que cadascú és un món i també manifesta els seus sentiments a la seva manera. En el cas dels legionaris, i que em perdonin, no m'agradaria veure'ls desfilar per la meva vila.