dissabte, 16 d’agost del 2014

Macips i macipes ens han tornat a alliberar de la pesta

Un any més els macips, macipes, macipets i macipetes han recorregut els carrers i les places de la vila tot ruixant els vilatans per alliberar-nos de la pesta, complint una vegada més el vot de vila. Crec que cada any en són més i també és més la gent que assisteix a les 8h del matí a la trobada de tots els macips a l'església de Santa Maria. El rector, que és el primer any que ho viu, ha semblat plenament integrat a la festa i sense desviar-se del guió, ha fet una reflexió molt correcte per a tot el públic assistent. Les paraules de la representant dels macips i macipes han estat molt encertades i tot plegat ha fet que l'inici de la jornada fos un èxit.
Durant tot el matí els macips han trucat porta a porta les cases de la vila, algunes de les quals els han obsequiat amb un bon refrigeri i fins i tot una banyada a la piscina. La festa continua i a la tarda, després de l'ofici de Sant Roc, hi haurà la tradicional ballada de la dansa d'Arenys.
M'imagino que, a diferència del matí a les 8h, a la dansa hi assistirà més representants del Consistori arenyenc. Aquest matí hi he trobat a faltar regidors i regidores, que no a l'alcalde, que sembla que només assisteixen als actes que poden presidir o tenen les cadires o bancs reservats. Si volem formar part de la població i viure d'una manera directa la festa i la vida dels vilatans, és important participar en tots els actes, encara que un s'hagi de col·locar barrejat amb els veïns i veïnes. 
Els actes continuaran el cap de setmana i esperem que tots siguin tan viscuts com els que han tingut lloc fins ara. Sant Roc gloriós, allibereu-nos de la pesta!