diumenge, 10 d’agost del 2014

Gràcies senyor Iceta

Avui Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ha anunciat que els militants del seu partit que participin en la 'V' de l'Onze de Setembre no seran sancionats. Gràcies per la vostra comprensió. També deixarà que assisteixin a les convocatòries de la plataforma Societat Civil Catalana. Ha afegit que el PSC és un partit polític plural amb gent molt diversa. I jo entenc que ha de ser així. De totes maneres ha remarcat que la decisió l'ha de prendre la comissió executiva del PSC. Ja ho sap el senyor Balmón?
El senyor Balmón ha destacat per ser força intransigent, espanyolista i poc transparent, excepte quan afirma clarament que al PSC hi ha gent que no hi hauria de ser. El senyor Balmón té força dins el PSC, tot i que viu en un entorn endogàmic, que no veu més enllà de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, pel que fa a Catalunya, perquè a Madrid i Sevilla hi deu tenir més tirada.
Potser aquesta manera de reduir el pensament ha fet que el PSC perdés l'empenta i centralitat de l'esquerra catalana, però el senyor Balmón ja li està bé. Amb els 'crítics' no s'hi entén ni en té ganes. Miquel Iceta és molt diferent, és molt més intel·ligent i potser maquiavèl·lic. Iceta tampoc es troba bé compartint espai amb els socialistes més sobiranistes, però sap que ha de retenir si més no els menys problemàtics, si no vol acabar d'enterrar el partit socialista.
Avui llegia un article sobre Podemos, a La Vanguardia o l'ARA, no ho recordo bé, on l'articulista es preguntava qui eren els militants o simpatitzants de Podemos a Catalunya. Segons sembla només n'ha pogut identificar tres, un d'ells l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. És un moviment assembleari? Si es volen presentar a les eleccions municipals i les autonòmiques, algú haurà de donar la cara, oi?
Tampoc li quedava clar, a l'articulista, com es relacionaven entre ells els simpatitzants de Podemos, si només era a través de Facebook o bé hi havia algun altre tipus de contacte. Qui marcava el tempo? qui donava instruccions? quin programa establien? Això el preocupava, i a mi, ja ho vaig comentar dies enrere, també em té distret, perquè potser m'interessa el que puguin dir i fer, però m'ho ha d'explicar algú, i no crec que la persona més idònia sigui el senyor Pablo Iglesias, que d'Arenys de Mar poca cosa en deu saber.