divendres, 15 d’agost del 2014

La independència per estar fora de la llei

Rosa Díez diu que espera que el cas Pujol faci caure la bena dels ulls als governants independentistes.  Aquest era el titular de la premsa i m'he hagut de llegir la notícia per entendre què volia dir la dirigent d'UPyD. Segons el redactat de l'ARA, Rosa Díez confia que el frau de la família Pujol serveixi per fer veure a molts catalans i també als dirigents 'pocavergonyes' que si es demana la independència és per no haver de complir la llei.
Tot el que diu després sobre exigir responsabilitats ja ho entenc i ho comparteixo, però aquesta barreja que fa i l'afirmació que amb la independència es pretén deixar de complir la llei, o sigui, convertir el país en un estat sense llei, no sé si ho diu de broma i vol enganyar els espanyols, o bé s'ho creu i convindria que algú se'n fes càrrec. 
M'imagino que la senyora diputada és intel·ligent i si fa aquestes afirmacions és per esverar el galliner i intentar desanimar els indecisos, encara que ha de ser a indecisos no massa qualificats, per creure's el que els diu.
No sé si ja fa dos anys des que es va començar a parlar d'aquest any com l'any en què Catalunya es plantejaria el seu futur en una consulta, però en tot cas ja fa molts mesos i tots sabíem que apareixerien els falsos profetes per espantar tothom i treure del cap la idea boja d'anar a votar si volíem o no la independència. Considero que n'han sortit pocs, si més no molts menys dels que jo creia. També esperava arguments més sòlids o sinó alarmes molt més catastrofistes. L'actitud del govern del PP era previsible, doncs Rajoy sempre posa el cap sota l'ala, i no fa cap gala de transparència.
Encara falten setmanes per acabar de veure en què acaba la convocatòria de la consulta, però en tot cas veig força refredada la bena independentista i no sé si és per cansament o per desengany. Els polítics independentistes, aquests que Rosa Díez diu que volen un estat sense lleis, tindran molta feina per mantenir la flama que es mostra molt fràgil amb tantes ventades.