dissabte, 2 d’agost del 2014

Com es veu Podemos i quin futur tindrà

Des que Podemos va sorgir amb força en les passades eleccions europees han estat molts els comentaris i opinions que s'han pogut llegir i escoltar al voltant de a qui havia pres els vots. Hi ha comentaris de cafè, com poden ser els meus, i d'altres més documentats als quals no pretenc contradir ni comparar, però al final el que serveix és el que diuen els electors a cada moment.
Hi ha qui creu que Podemos aprofita la davallada continuada del partit socialista i no permet que se n'aprofiti Izquierda Unida, ni tampoc C's, encara que pugessin en nombre de vots i representants. ¿Això ens portaria a la conclusió que s'està produint un canvi d'esquerra en el marc polític espanyol i català? El PSOE creu que Podemos, de la mateixa manera que ha aparegut, desapareixerà. Ho creieu així vosaltres? 
Parlant de casa nostra, també hi ha qui posa sobre la taula Podemos i la CUP, que no es varen presentar en les darreres eleccions, per preguntar-se si Podemos va substituir la CUP. En aquest cas hauríem de veure què passaria si les dues formacions competissin en unes eleccions. S'adrecen als mateixos electors?
En el fons el que tots ens preguntem és per què sorgeix Podemos i a qui farà competència. És perquè cal un canvi en la manera de fer política i Podemos ens ho ofereix? Sabem de veritat què presenten i ens ofereixen que no ho facin els altres? En el cas de Catalunya, coincideixen en alguna cosa la CUP i Podemos? 
Una de les coses que ens deia la CUP, d'alguna manera, és que calia fer un canvi i deixar en evidència els partits tradicionals. Creieu que la CUP, on ha governat o fet oposició, s'ha comportat de manera diferent als altres? Us sembla que hi ha hagut diferències? Jo, més aviat he pensat que han fet bastant del mateix i que han pecat del vici de pensar que tota l'activitat pública s'ha de fer amb personal de plantilla. M'agradaria poder-ho discutir amb algun dels seus militants. Podemos està en aquesta línia? 
Jo em miro els meus convilatans per saber-hi trobar un membre de Podemos, un futur alcaldable per Podemos, i no ser trobar-lo. És que no sé quina cara ha de fer. Ara a l'ajuntament hi ha set formacions representades. N'hi podrà haver gaires més l'any vinent? Per fer què de diferent?